Stadsvandring och guidning i Vasaborgen

Guidning på Övre Slotts. Foto: Mia Ulin

Stadsvandring och guidning i Vasaborgen för stor grupp

Gör en trevlig kulturell upplevelse under konferensen! Vi kan ta både små och stora grupper. Här är ett exempel på upplägg för ca 50 personer

I Uppsala slott har har många för Sverige viktiga händelser utspelats. Gustav II Adolf fattade år 1629 här beslutet att leda Sverige in i det 30-åriga kriget och  här abdikerade Drottning Kristina 1654. 

Vasaborgen är den äldsta delen av Uppsala slott, som började byggas 1549 på order av Gustav Vasa. De hemska Sturemorden lär ha inträffat här och Cecilia Vasas spöke sägs fortfarande besöka ruinerna. Sanningar och sägner vävs samman till en enmansföreställning om en av vår historias mest spännande epoker. Välj mellan Spökvandring och historisk visning. Klä er gärna varmt, det är kallt i ruinen.


Precis bredvid ingången till Vasaborgen finns Café Slottet med Vasasalen, där det ryms drygt 100 personer. Här kan du konferera en heldag och avsluta med guidning eller göra ett inspirerande avbrott.


Datum: 13 oktober
Tid: 18:15
Längd: ca 1,5-2 tim.
Antal personer: ca 50
Ålder: Vuxna
Antal guider: 2 + Vasaborgen
Språk: Engelska eller Svenska
Startplats: Uppsala Domkyrka
Slutplats: Uppsala slott

Guider möter upp gruppen utanför Uppsala Domkyrka.
Stadsvandring med två grupper om ca 25 personer i varje. Uppsala domkyrka och guiderna berättar om kända platser och byggnader på vägen. Vi går även förbi Gustavianum, universitetshuset, Carolina Rediviva och Botaniska trädgården.
Grupp 3 går direkt till Vasaborgen (Uppsala slott) - ca 25 personer.
18:30 - Historisk visning i Vasaborgen - grupp 3.
Vasaborgen är den äldsta delen av Uppsala slott, som började byggas 1549 på order av Gustav Vasa. De hemska Sturemorden lär ha inträffat här och Cecilia Vasas spöke sägs fortfarande besöka ruinerna. Längd ca 40-45 minuter.
Klä er gärna varmt, det är fuktigt och kyligt i ruinen.
19:15 - Historisk visning i Vasaborgen - grupper 1 och 2.
19:15 - Grupp 3 fortsätter stadsvandring.
Från borggården utanför Uppsala slott tittar vi på Botaniska trädgården med det ståtliga Linneanum. Vi går sedan förbi universitetsbiblioteket Carolina Rediviva och fortsätter förbi museum Gustavianum med den berömda Anatomiska teatern och Uppsala domkyrka - Nordens största katedral.

Guidningen avslutas vid restaurang Biztron kl ca 20:15.Startplats: Café Slottet, Uppsala slott ingång F.

Tidsåtgång: Ca 7,5 tim

PRIS per person vid minst 25 personer:

940 kr per person

Vi kan även boka middag efteråt! Be om offert!